Potpisan memorandum o saradnji Grada Smedereva i Beogradske poslovne škole


27. septembar 2012. DRUŠTVO – U Smederevu je juče potpisan Memorandum o saradnji Grada Smedereva i Beogradske poslovne škole – Visoke škole strukovnih studija.

Memorandum su potpisali gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i pomoćnik direktora Beogradske poslovne škole prof. dr Dragiša Ranđić.

Potpisivanje memoranduma je prvi korak u saradnji u cilju obrazovanja budućih kadrova iz studijskih programa marketinga i trgovine, menadžmenta, finansija, bankarstva i računovodstva, kao i poslovne informatke i elektronskog biznisa, poreza i carina.

„Svakako da je cilj Grada Smedereva da omogući što bolje uslove za obrazovanje svim našim sugrađanima“, rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović i dodala:
„Želimo da mladim Smederevcima omogućimo usavršavanje i studiranje u rodnom gradu što će iziskivati minimum troškova školovanja za njih i njihove roditelje. Takođe želimo da naše buduće mlade stručnjake zadržimo u ovoj sredini.“

Predsednik Skupštine grada Branče Stojanović rekao je da je saradnja Grada sa Beogradskom poslovnom školom izvanredna ideja, naročito u vreme velike ekonomske krize, i dodao da je „obrazovanje svakako nešto što može da izvuče društvo iz ekonomske krize“.

Pomoćnik direktora Beogradske poslovne škole prof. dr Dragiša Ranđić, jedan od potpisnika Memoranduma, izrazio je zadovoljstvo što postoji ovakva inicijativa:
„Ova škola postoji već pedeset i sedam godina i u svom radu je imala saradnju ne samo sa gradovima i opštinama unutar Srbije, već i van nje, što ide u prilog kvalitetu i visini kadra koji ova škola daje.“

Kako su predstavnici Beogradske poslovne škole naveli, svi zainteresovani, koji nisu ove godine uspeli da upišu fakultet, imaju mogućnost upisa u Beogradsku poslovnu školu u oktobarskom roku.

Upis budućih studenta obavljaće se u Beogradu, dok će predavanja i konsulatitvna nastava biti održavane u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, koji se nalazi u zgradi Monopola u Smederevu.

Beogradska poslovna škola kao državna škola, omogućava mladima da po završetku studiranja koje traje tri godine budu prisutni u evropskim obrazovnim prostorima po standardima „Bolonjske dekleracije“.

Detalji vezani za početak studija, uslove upisa i studiranje uopšte, biće uskoro dostupni na sajtu Regionalnog centra Smederevo.

Izvor: smederevo.org.rs