Podvodili maloletnice


07. februar 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Policija u Smederevu podnela je krivične prijave protiv 13 osoba zbog sumnje da su seksualno iskorišćavali maloletnice.

U saopštenju se navodi da je tokom januara i februara identifikovano i procesuirano 13 osumnjičenih koji se terete da su koristili seksualne usluge maloletnica, iako su znali za njihove godine i da su bile žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.

U januaru, policija je podnela krivične prijave protiv Darka A. (23) i Slobodana A. (44) iz Smedereva zbog sumnje da su organizovali mrežu prostitucije u u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, pokazivali mušterijama katalog devojaka, fotografije i video-snimke, dogovarali vreme, mesto, vrstu usluge i cenu.

Darko A. i Slobodan A. terete se da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali maloletnice od 15 i 16 godina, kao i punoletne devojke da pružaju seksualne usluge mušterijama koje su oni nalazili.

Policija do sada zna za oko 30 osoba starosti od 25 do 60 godina, koje su seksualne usluge koristile u privatnim stanovima i kućama, u motelima i hotelima, kao i na privatnim zabavama.

Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara, od čega bi žrtvama povremeno davali pola sume. Prvoosumnjičenim Slobodanu A. i Darku A. iz Smedereva, uhapšenim krajem januara, istražni sudija Višeg suda u Smederevu produžio je pritvor, a protiv ostalih osumnjičenih danas je u redovnom postupku podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, saopštila je policija.