Počeli radovi na preventivnoj odbrani Smedereva od Dunava


18. maj 2014. DRUŠTVO – Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Smedereva, kojom je predsedavala dr Jasna Avramović, komandant Štaba i gradonačelnik Smedereva, nastavljena je u nedelju, 18. maja 2014. godine od 10,00 sati.

Počeli su radovi na preventivnoj odbrani Smedereva od Dunava i formiran je tim koji će rukovoditi izvođenjem radova. Materijal i ljudstvo su obezbeđeni i pristupilo se formiranju odbrambenog bedema.

Osim Dunava i Morave, svi ostali vodotokovi stagniraju.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva, u saradnji sa aktivistima Crvenog krsta, danas će u Vranovu vršiti distribuciju prikupljene humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u prostorijama mesne kancelarije. Raspodela će se vršiti porodicama koje su obuhvaćene jučerašnjom procenom ovlašćenih ekipa. Za sve ostale meštane, raspodela pomoći će se realizovati u najkraćem vremenskom roku, nakon obrade podataka iz anketa procena.

Zdravstveni radnici su u svim mesnim zajednicama koje su pogođene poplavom radi pružanja odgovarajuće medicinske pomoći. Istovremeno se svim stanovnicima na ugroženom području dele pisana uputstva za postupanje u vanrednoj situaciji tokom i nakon poplava.

U cilju sprečavanja crevnih i infekcija izazvanih fekalnim vodama, naloženo je predstavnicima javnih preduzeća da, u saradnji sa ovlašćenim inspekcijskim službama, uklone ostatke uginulih životinja.

Apeluje se na građane da isključivo prate instrukcije Gradskog štaba za vanredne situacije i ovlašćenih lica na terenu.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva i dalje je u stalnom zasedanju, a sledeća sednica biće održana u nedelju sa početkom u 22,00 časa.