Petoro strelaca Smedereva u finalu Kupa Srbije


05. jun 2015. SPORT – Plasman na finalno kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje će se održati na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu, u subotu i nedelju 6. i 7. juna ostvarilo je petoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“. U disciplini 60 metaka ležeći nastupiće Nikola Simić i Veljko Ilić, a u disciplini sport pištolj 30 + 30 metaka Jasmina Grgić, Ana Alentijev i Ana Todorović.

Plasman na finalno kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje će se održati na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu, u subotu i nedelju 6. i 7. juna ostvarilo je petoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“.
Posle tri kola Kupa, u olimpijskoj diciplini 60 metaka ležeći za seniore, Nikola Simić se plasirao kao drugi sa ukupno 23 boda. Na prvom kolu bio je sedmi što mu je donelo 4 boda, na drugom kolu osvojio je zlatnu medalju i 12 bodova, a na trećem kolu takmičenje je završio na četvrtom mestu sa 7 bodova. Simić je prošle godine bio peti na Finalu Kupa Srbije. Ukupno 13 strelaca boriće se u osnovnom delu za ulazak u finalni meč koji puca 8 najboljih.
Prvi put u finale, u istoj disciplini, plasirao se i junior Veljko Ilić i to kao najmlađi strelac. On je učestvovao na drugom kolu bez plasmana koji bi mu doneo bodove, a na trećem kolu je bio šesti i sa 5 bodova je poslednji, desetoplasirani strelac u ovoj kategoriji i boriće se za ulazak u 8 najboljih.

Ana Alentijev se plasirala u seniorsko finale u disciplini sport pištolj 30 + 30 metaka sa ukupno 22 boda. Na prvom kolu bila je osma što joj je donelo 2 boda, a sa drugog i trećeg ima dve srebrne medalje i po 10 bodova za svaku. I druga juniorka „Smedereva“ Ana Todorović boriće se za ulazak u 8 najboljih. Ona ima ukupno 8 bodova iz prethodna tri kola. Reprezentativka Jasmina Grgić se plasirala u finale sa 10 bodova sa prvog kola kupa, kada je osvojila srebrnu medalju. Na druga dva nije učestvovala zbog reprezentativnih obaveza. Prošle godine Grgićeva je bila peta, a Alentijeva sedma na Finalu Kupa Srbije.

Naši strelci su se u Kup takmičenju ove sezone okitili medaljama i juniorskim kategorijama pištoljem. Ana Alentijev ima srebrne medalje sa prvog i trećeg kola i zlatnu sa drugog, a Ana Todorović ima bronzanu sa prvog kola. U svojoj prvoj malokalibarskoj sezoni u disciplini pištolj slobodnog izbora Petar Adamović na trećem kolu Kupa osvojio je srebrnu medalju. U tim disciplinama se neće održati finalno takmičenje za Kup Streljačkog saveza Srbije, već samo kontrolno takmičenje.