Pet novih konkursa za studentske prakse


25. maj 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu saopštio je danas da je otvoreno nekoliko konkursa za programe studentske prakse u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Konkurse su otvorili Naftna industrija Srbije, Centralno-evropski forum razvoja (CEDEF), kompanije “Karlsberg” i “Finvest”, kao i konsultantska agencija “Hart – people & companies development center”.

Naftna industrija Srbije otvorila je konkurs za studente treće i četvrte godine zainteresovane za letnju praksu u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Zrenjaninu, Čačku, Smederevu i Kragujevcu, a za studente Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu.

Program se realizuje drugu godinu za redom, a rok za prijave je 3. jun.
Centralno-evropski forum za razvoj organizovao je za studente FON-a, FPN-a, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za bezbednost i srodnih fakulteta za usavršavanje u oblasti projektnog menadžmenta, komunikacija i odnosa sa medijima, odnosa sa korporatvinim organizacijama i saradnje sa internacionalnim organizacijama. Program rada i obuke studenta na praksi u CEDEF-u traje četiri meseca, a rok za prijave za program ističe 4. juna.

Konsultantska agencija “H.art – people & companies development center” nudi studentima završnih godina ili diplomcima zainteresovanim za oblast ljudskih resursa praksu na poziciji asistenta konsultanta za ljudske resurse, a rok za prijave ističe 20. juna.

Kompanija “Karlsberg” kroz program za lidere budućnosti traži studente ekonomije, marketinga, menadžmenta ili komunikacija, koji žele da se okušaju u realnom poslovnom okruženju, a rok za prijave ističe 30. juna.

Kompanija “Finvest” koja posluje u oblasti razvoja grubih građevinskih radova i razvoja projekata o nekretninama otvorila je poziv za studente završnih godina ili diplomaca master programa geodezije i građevinarstva za obavljanje prakse na poziciji koordinatora na projektima investicione izgradnje objekata, a rok za prijavu ističe 30. juna.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu pozvao je studente da redovno prate vesti na njihovom sajtu i da pohađanjem prakse tokom studija ili neposredno po diplomiranju usavrše svoje veštine, steknu praktična znanja, razviju svest o sopstvenim mogućnostima i steknu relevantno radno iskustvo koje će im olakšati problem prvog zaposlenja po diplomiranju, navedeno je u saopštenju.