Pajtić: Vlada ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara


19. februar 2016. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara.

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

“Kad je reč o Er Srbiji javna su samo dva ugovora, dok tri najvažnija još nisu objavljena…Da li je tačno i da strani menadžeri u smederevskoj Železari mesečno zarađuju oko 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, dok je to preduzeće u većem minusu nego ranije”, upitao je Pajtić.

Dodao je da će DS početi izradu zakona kojim će biti uvedena apsolutna transparentnost podataka na svim nivoima i koji će, prema njegovim rečima, biti prvi zakon koji će demokrate usvojiti kada dođu na vlast.

Govoreći o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore sa drugim opozicionim partijama, Pajtić je rekao da je DS razgovarala i sa Pokretom “Dosta je bilo” Saše Radulovića i sa strankama manjina, a da će do kraja sledeće nedelje biti poznato da li će opozicija nastupiti u jednoj ili dve kolone.