Todorović: Ostvarili smo snove


19. februar 2016. SPORT – Izvor: Blic – Košarkaši Smedereva i trener Zoran Todorović, koji obavlja i brojne druge funkcije u klubu, preko noći su osvojili sportsku javnost.

Oni su pravi heroji i pobednici Kupa Radivoja Koraća. Smederevci su, kako je “Blic” prvi pisao, ukazali na realno stanje u našem sportu i brojne probleme, ali su pored svega stigli u Niš na završni turnir.

Došli su u sopstvenoj režiji, iako su im nudili pomoć iz svih delova Evrope, na čemu su se ljubazno zahvalili i dostojanstveno se borili na parketu “Čaira”. Zvezda je očekivano slavila (89:44) i plasirala se u borbu za finale sa Partizanom.

– Naš vapaj putem “Blica” je bio da ukažemo na sve probleme koji su nas snašli. Pre dve godine smo bili u drugoj ligi i hteli smo da pokažemo, da i pored svega, snovi mogu da se ostvare, kao što smo mi sada uspeli. Poslali smo poruku da mali klubovi ne odustaju – poručio je trener Smederevaca Zoran Todorović.

– Hvala i Zvezdi što je imala razumevanja, odnos snaga je bio mnogo više na njenoj strani. Znala je za našu muku i nije nam dozvolila da se obrukamo. Kako smo počeli, mislio sam da nećemo doći ni do ovih 44 poena. Moji igrači su prvi put igrali u ovakvoj atmosferi i pred ovolikim brojem navijača – dodao je Todorović.

On se zahvalio vlasniku hotela “Etar” u Nišu koji je ponudio smeštaj ekipi, kao i Draganu Đilasu, Đorđu Gagiću, Stefanu Birčeviću, Zoranu Radoviću, hotelu “Hamburg” iz Smedereva i Predragu Savoviću, koji su nudili pomoć.

– Svima smo se zahvalili, mi odnah idemo kući. Nemojte da mislite da kukamo i molimo, borićemo se do kraja. Neće Smederevo da odustanemo tako lako od KLS. Skupili smo pare, došli smo i to je najbitnije – rekao je Todorović.

Košarkaš Smedereva Milan Antić rekao je da mu je bila velika čast i zadovoljstvo što je igrao protiv Zvezde u Nišu.

– Ovo je veliki uspeh za klub koji funkcioniše tako kako funkcioniše svih ovih godina. Bilo je uživanje. Suludo je bilo i bilo šta očekivati od nas, dali smo i više od maksimuma. Predstoji nam borba za opstanak i da sezonu završimo najbolje moguće – rekao je Antić.

Gospoda iz Smedereva su pokazala kako se ostvaruju snovi, kao i da je sportu neophodna pomoć.