Otvorena nova pošta u Udovicama


20. avgust 2016. DRUŠTVO – Izvor: Beta – Nova pošta s besplatnim internetom, u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje”, otvorena je u Udovicama kod Smedereva, čije će usluge koristiti oko 3.000 stanovnika ovog i komšijskog sela Seone.

Uz tradicionalnu pogaču i so, u prisustvu velikog broja meštana i predstavnika lokalne samouprave, otvorena su vrata još jedne poslovnice Pošte Srbije – 11332 Udovice. Žiteljima i privrednicima ovog šumadijskog kraja novu poštu predao je na upotrebu Dušan Dinić, direktor Regionalne radne jedinice „Smederevo, Požarevac, Zaječar, Bor” u Pošti Srbije, sa željom da im bude od koristi i da im služi na dobro.

On je tom prilikom istakao da su u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje”, koju je inicirao i predvodio dosadašnji direktor Preduzeća Milan Krkobabić, u kontinuitetu otvorene 34 pošte u selima Srbije i da svuda uspešno posluju. U isto vreme, Pošta Srbije je, pokazala spremnost da podeli odgovornost sa lokalnim samoupravama u stvaranju kvalitetnijih uslova za život i rad u manjim mestima. „Simbolično, ovu poštu otvaramo na veliki crkveni praznik Preobraženje. Neka to bude znak preobraženja kvaliteta života u vašem selu ka boljem. Nismo slučajno ovde otvorili poštu – prepoznali smo vaš preduzetnički duh koji se pre svega ogleda u stalnom podizanju nivoa voćarske proizvodnje. Pošta Srbije je socijalno odgovorna kompanija koja trči sa konkurentima, ali ne trči samo za profitom, već prepoznaje i podržava sredine koje svojim aktivnostima pokazuju da srpsko selo ima perspektivu”, rekao je Dinić.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović zahvalila je Pošti Srbije što je zahtev za otvaranje pošte u Udovicama za kratko vreme pretvoren u delo i dodala da i ova lokalna samouprava ima sličnu akciju na putu upoznavanja i efikasnijeg rešavanja potreba žitelja sela, a koja se sprovodi pod sloganom „Jasno je – i selo i grad”. „Svi zajedno, i mi Smederevci, i Pošta, i Vlada Srbije, i premijer Vučić, i svi ministri, želimo da uslovi života u selu i gradu budu jednaki, da se živi bolje i uspešnije”, rekla je gradonačelnica i najavila skoro otvaranje apoteke u Udovicama, kao i realizaciju veoma važnog projekta navodnjavanja.
Da je pošta nedostajala ovom šumadijskom selu i da će njenim meštanima biti od velike koristi, potvrdio je i predsednik MZ Bojan Živković.

Osim klasičnih poštanskih i novčanih usluga, koje su im nadohvat ruke svakog radnog dana od 7.30 do 14.30 časova, za oko 3.000 stanovnika Udovica i Seona od danas je, kao poseban dar, na raspolaganju i besplatan internet kutak sa svim prednostima savremenog načina komuniciranja. Takođe, pošta u Udovicama će uskoro početi da obavlja i menjačke poslove.

I za preduzetnike ovog dela Podunavskog okruga otvaranje još jedne pošte je dobra vest, jer dobijaju pouzdanog partnera za svoje poslovne aktivnosti, tržišno povezivanje, plasman proizvoda i usluga. Tako su već na otvaranju potpisani prvi ugovori, i to sa privatnim preduzećima „Eko mineral” i „Anti ejdžing centar”, koji će koristiti kurirski servis Pošte Srbije po promotivnim cenama “Post-ekspres za 99 dinara”.

“Jedna od najlepših strana akcije „52 pošte za 52 nedelje” jeste puna saradnja Pošte i poštara sa mesnim zajednicama i građanima. Zajedno se radilo od zlatiborskog Gostilja do leskovačkog Čifluka, što je slučaj i u Udovicama – Mesna zajednica je ustupila prostor, dok su ga radnici Pošte priveli nameni, opremili pultovima koje su sami izradili i informatički povezali.Zahvaljujući jedinstvenoj informaciono-tehnološkoj aplikaciji Post-tisu, koja je, takođe, delo stručnjaka Pošte Srbije, i u ovoj poslovnici će biti dostupne brze, jednostavne i sigurne usluge – najvišeg kvaliteta po najnižim cenama.