Otvoren Sajam privrede 2014.


19. septembar 2014. DRUŠTVO – Sajam privrede i predstavljanje smederevskih vinarija otvorio je, u prisustvu predsednika Organizacionog odbora manifestacije Brančeta Stojanovića, članova Gradskog veća i posetilaca, izvršni direktor za finansije u Železari Smederevo g. Bojan Bojković.

„Pripala mi je čast da otvorim ovogodišnji Privredni sajam, u okviru manifestacije Smederevska jesen, kao jedne od najpoznatijih lokalnih manifestacija u Srbiji”, rekao je Bojković.

On je izrazio zadovoljstvo što je još jedna internacionalna kompanija na Sajmu – PKC grup, ali i nadu da će ih biti i više u Smederevu

„U tome će pomoći i Železara Smederevo prenošenjem gradu Smederevu 30 hektara zemljišta, kako bi bilo što više ovakvih kompanija. Upravo je prisustvo ovakve kompanije znak da lokalna samouprava i Vlada imaju izuzetnu saradnju”, zaključio je Bojković otvarajući Sajam privrede 2014.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede, pored Grada Smedereva, PKC grupe koja se predstavlja prvi put i redovnog učesnika Železare Smederevo, koja ove godine obeležava za grad, ali i za celokupnu sprsku privredu i industriju značajan jubilej – 50 godina Nove Železare, svoje štandove su izložili FŽV Želvoz, Dunav osiguranje, Regionalna razvojna agencija Braničevo Podunavlje, Eko san , Eko lajf MD plus, Mimi SD.

Zajedno sa ostalim izlagačima, u smederevskom Centru za kulturu predstavljaju se i smederevske vinarije – podrumi Vodnjanka, Ilić, Dionis i vinarije Jeremić i Janko.

Sajam privrede i predstavljanje smederevskih vinarija je svojim učešćem podržala Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Smederevo, a podršku u realizaciji programa pružila je i kompanija Fruvita iz Lunjevca.

Organizacioni odbor privredno-turističke manifestacije Smederevska jesen ovom prilikom je uručio zahvalnice svim izlagačima.

Izvor: smederevo.org.rs