Policajcu reketašu veća kazna


21. septembar 2014. HRONIKA – Izvor: RTS – Bivši glavni analitičar u Policijskoj upravi Smederevo Dejan Obradović pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora, zbog pokušaja reketiranja privatnika T. M, iz okoline Ćuprije.

Apelacioni sud u Beogradu je tom odlukom smanjio kaznu Obradoviću za sedam meseci zatvora, dok je potvrdio deo presude Višeg suda u Smederevu kojim je obavezan da sudu na ime paušala plati 5.000 dinara, kao i troškove postupka od 341.245 dinara, prenosi Tanjug.

Obradović je osuđen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju jer je, lažno se predstavljajući kao policijski pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), pokušao da iznudi 35.000 evra od T. M. kako, navodno, ne bi bio predmet obrade te Službe.

Pošto mu je T. M. rekao da je to veliki iznos i da ne može da mu isplati ceo iznos odjednom, Obradović je pristao na isplatu u dve rate, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu suda.

Obradovića su uhapsili pripadnici SBPOK-a za unutrašnju kontrolu policije 30. maja 2012. godine, neposredno pošto je u smederevskom kafiću “Kandinski” od T. M. iz Ćuprije primio sumu od 13.600 dolara prethodno obeleženih novčanica.