Osam godina postojanja SNS


21. oktobar 2016. DRUŠTVO – Izvor: FoNet – Srpska napredna stranka (SNS) obeležiće u Smederevu osmu godišnjicu od osnivanja, a proslava će se održati u gradskom Centru za kulturu.

U Smederevu su u toku pripreme za skup SNS, kao i za konferenciju o inkluziji Roma koja se održava nekoliko dana kasnije, zbog čega se uređuje Centar za kulturu.

U Velikoj dvorani su demontirana 544 sedišta, kako bi se promenio itison, a renoviranje Velike dvorane počelo je uporedo sa održavanjem 47. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen, zbog čega su večernji festivalski programi bili organizovani u manjoj, Koncertnoj dvorani.

Spremanje je obuhvatilo i čišćenje krova zgrade, a ispred glavnog ulaza Centra za kulturu sređivane su oštećene mermerne ploče.

Na pomenutim poslovima bili su angažovani skoro svi zaposleni u Centru za kulturu, Gradskoj stambenoj agenciji i majstori iz drugih javnih preduzeća.

Srpska napredna stranka nastala je u oktobru 2008. godione otcepljenjem dela Srpske radikalne stranke, na čelu sa Tomislavom Nikolićem, kome se ubrzo priključio i Aleksandar Vučić.