Naprednjaci u Smederevu proslavili osmi rođendan stranke


22. oktobar 2016. DRUŠTVO – Izvor: Blic – U prepunoj Sali smederevskog centra za kulturu srpska napredna stranka je obeležila osam godina od osnivanja.

– SNS je danas najuređenija stranka, ali to neće da nas uljuljka. I kada imamo najviše glasova u savremenoj istoriji Srbije, moramo da radimo jače, upornije i po tome moramo da se razlikujemo od svih drugih stranaka na političkoj sceni u Srbiji. Ne možete da menjate Srbiju, ako niste spremni da menjate sebe. Donosili smo teške odluke i išli u narod da mu to saopštimo – rekao je okupljenima na proslavi, između ostalog, prvi čovek stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

– Lako je bilo junačiti se bezbroj puta, a da nečiji sinovi i kćeri stradaju. To se za vreme naše vladavine nije desilo. Srbija će da ima jednu politiku. Mi imamo jednu stolicu, a ona se zove Srbija. Patriotizam je kad dovedeš investitore, kada pregovaraš, pregovaraš bez prestanka, kad napraviš puteve, da omogućiš ljudima da pristojno žive – kazao je Vučić.

Pored svih članova predsedništva stranke i ministara u vladi iz redova SNS-a, predstavnika drugih parije, među brojnim gostima bio je i Alfred Guzenbauer, nekadašnji austrijski kancelar a sada savetnik premijera Vučića.

– Moram da vam kažem da ste veoma srećan narod jer na čelu vaše partije i vaše zemlje imate čoveka, premijera koji radi napornije od svih, prvi ujutro dolazi, a poslednji uveče odlazi iz svoje kancelarije. On to ne radi jer je zabavno već zato što ima viziju moderne, snažne i stabilne Srbije. On, zajedno sa vama, to će postići – rekao je Guzenbauer naprednjacima čestitajući im partijski rođendan.