Održana 16. sednica Gradskog veća


21. septembar 2012. DRUŠTVO – Članovi Gradskog veća, na sednici u četvrtak, usvojili su izmenjenu Odluku o izboru projekata u kulturi koji se finansiraju iz budžeta grada Smedereva, kao i izveštaj o radu i poslovanju JKP Vodovod, za prvih šest meseci ove godine.

Iz nadležnosti Skupštine grada, članovi Gradskog veća su se saglasili sa Nacrtom odluke o načinima i kriterijumima za ostvarivanje finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva.

Finansijsku pomoć moći će da ostvaruju kategorije penzionera koji imaju prebivalište na teritoriji grada Smedereva i ostvaruju pravo do minimalne i minimalnu penziju na osnovu raspoloživih i dostavljenih podataka koje Odeljenju za javne službe GU dostavlja Republički fond za PIO – Filijala Smederevo. Visina davanja finansijske pomoći penzionerima grada Smedereva utvrđuje se u visini od 20 odsto od minimalne penzije.

Gradsko veće se saglasilo i sa nacrtima odluka o osnivanju Doma zdravlja „Smederevo“, o uređenju fasada i prestanku važenja Odluke o osnivanju Fonda za protivpožarnu zaštitu, što je predloženo Skupštini grada na usvajanje.

Ka dopuna dnevnog reda, usvojen je i nacrt rešenja o obrazovanju Stručne komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Smedereva i sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Smederevu.

Izvor: smederevo.org.rs