Odličan start smederevskih pištoljašica na startu malokalibiarske sezone


04. maj 2015. SPORT – Odličan start smederevskih pištoljašica na startu malokalibiarske sezone u Novom Sadu, na prvom kolu kupa Srbije u disciplini sport pištolj na 25 metara, srebrne medalje osvojile su Jasmina Grgić u konkurenciji seniorki i Ana Alentijev u konkurenciji juniorki, dok je bronza pripala juniorki Ani Todorović.

Pištoljašice Streljačke družine „Smederevo“ na početku sezone u gađanju malokalibarskim oružjem, odlično su startovale. U disciplini sport pištolj 30 plus 30 metaka, Jasmina Grgić, u konkurenciji seniorki i Ana Alentijev, u konkurenciji juniorki osvojile su srebrne medalje, dok je bronza pripala juniorki Ani Todorović, na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano danas u Novom Sadu.
Najbolja juniorka bila je Lea Aleksić iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ sa 554 kruga, Alentijeva je imala 533, a Todorovićeva 521 krug.
Seniorke su pucale finale. Jasmina Grgić je i pre finala bila druga sa odličnih 580 krugova (po 290 krugova precizno gađanje i brza paljba). U meč za prvo i drugo mesto plasirala se sa 16 hitova, dok su Jasna Šekarić, iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, Bobana Veličković, iz Streljačkog kluba „Bor 030“ i Brankica Zarić, iz kikindskog „Valter pistolsa“ sa po 10 hitova, raspucavale za drugo preostalo mesto. U finale finala plasirala se Jasna Šekarić, i pobedila Grgićevu sa 7:5. Šekarićeva je pre finala bila treća sa 574 kruga. U meču za bronzu Bobana Veličković je pobedila Brankicu Zarić. Veličkovićeva se u finale plasirala kao četvrta sa 571 krugom, a Zarićeva kao šesta sa 567 krugova. Prva pre finala, Zorana Arunović, iz SK „Crvena zvezda“ sa 584 kruga, u finalu je bila peta.
Ovo takmičenje bilo je planirano za prošli vikend, ali je pomereno zbog kvara elektronskih meta na 25 metara. Drugo kolo kupa biće održano 16. i 17. maja.