Obijali automobile, krali sve od pumpi do vlažnih maramica


25. april 2015. HRONIKA – Izvor: Blic – Policija je u noći između četvrtka i petka, prilikom obilaska jednog parkinga u centru Smedereva, pronašla sedam obijenih automobila i na licu mesta zatekla dvojicu lopova, kod kojih su nađeni razni predmeti ukradeni iz vozila.

Ova dvojica Smederevaca, jedan ima 22 a drugi 27 godina, terete se da su izvršili teške krađe, tako što su nakon obijanja vozila vađenjem cilindra brave ili lomljenjem stakala, iz njih uzimali razne predmete.

Kod njih je pronađen alat, pumpa, sajla za vuču, punjač za akumulator, kablovi za startovanje motora, auto-kamera, naočare, upaljači, auto-sijalice, krpa za brisanje stakla, makaze, čak i vlažne maramice koje su odneli iz jednog automobila.

Kod jednog od njih su nađena i dva paketića sa izvesnom količinom praškaste materije, za koju se osnovano sumnja da je droga – “spid”.

Svi predmeti su oduzeti i biće vraćeni vlasnicima, dok će protiv ove dvojice biti podneta krivična prijava u redovnom postupku nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.