O lepljenju plakata van oglasnih tabli


29. septembar 2011. DRUŠTVO – Pri sprovođenju isnpekcijskog nadzora nad stanjem komunalnog uređenja nad stanjem komunalnih površina u Smederevu komunalna inspekcija uočila je da je na brojnim lokacijama reklamni materijal istaknut na nedozvoljen i neprimeren način.

To je uočeno na fasadama stambenihi poslovnih zgrada, izlozima, javnim česmama, zaštićenim objektima kulture, spomenicima i saobraćajnim znacima. Te se na osnovu važeće odluke o komunalnom uređenju obaveštavaju svi politički subjekti na teritoriji grada da je ovakvo ruženje zabranjeno.

To podrazumeva isticanje bilo kakvih oglasa, obaveštenja, plakata i drugih poruka van oglasnih tabli i stubova predviđenih za oglašavanje bez odobrenja nadležnih organa gradske uprave.

Iz navedenih razloga neophodno je da se sav materijal istaknut na nedozvoljen način na javnim površinama ukloni u roku od sedam dana.

Za povredu ove odluke u prekršajnom postupku kazne mogu biti od tri do deset hiljada za fizička, odnosno od pet do pedeset hiljada za preduzetnike i od deset do sto hiljada za pravna lica odnosno političke subjekte, kaže se u saopštenju komunalne inspekcije gradske uprave Smederevo.

Izvor: Televizija Smederevo