Novogodišnja predstava za decu „Nova godina u Zemlji Vilenjaka“


27. decembar 2017. KULTURA – Novogodišnja predstava za decu „Nova godina u Zemlji Vilenjaka“ pozorišta „Hajde obraduj dan“ iz Beograda biće igrana u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u četvrtak, 28.12. sa početkom u 18 sati.

U ovoj dinamičnoj predstavi sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, maskama i lutkama, vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje pokušavaju da sačuvaju Novu godinu i Majku Zemlju od posrnulog crnog vilenjaka, Gare Garavog, koji vekovima prlja planetu Zemlju, i koji je, naposletku, odlučio da ukine i Novu godinu. Na maštovit način povezujući devojčicu Sanju sa svetom Vilenjaka, i pružajući priliku deci da dožive avanturu ispunjenu magijom u kojoj se pored mudrih Vilenjaka, Sanje i posrnulog, ali ne i nepopravljivog Gare, pojavljuju i Ribica Duginih Boja, Hodajuće Drvo i Zlatna Ptica, predstava ukazuje na značaj očuvanja živote sredine i govori deci zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju. Istovremeno, ovo scensko ostvarenje mališanima pravi prigodnu atmosferu za doček Nove godine i Deda Mraza.

Cena ulaznice je 300 dinara, a nakon predstave će u holu Centra za kulturu biti dodeljivani paketići koje su prethodno doneli roditelji i predstavnici firmi koje novogodišnje pakete namenjuju deci zaposlenih.