Nova pojačanja u FK Smederevu


28. januar 2013. SPORT – Klubovi čija je egzistencija u Superligi ozbiljno ugrožena poslednjih dana angažovali najviše igrača.

Do početka prolećnog dela Superlige ostalo je još 30 dana, kada počinje rasplet u borbama za šampionsku titulu, Evropu, opstanak, Kup..

Najteži posao očekuje Smederevo. “Oklopnici” su poslednji na tabeli najjačih klubova Srbije i pred njima je grčevita borba za opstanak. Klub je odlučio da se pojača pred drugi deo prvenstva i da sa novim snagama pokuša da prestigne glavne konkurente u borbi za opstanak.

Na stadion kraj Dunava stigla su još četvorica novih fudbalera.

U ekipu se iz kragujevačkog Radničkog vratio Marko Ristić, koji bi trebalo da pojača levu stranu defanzivne linije. Jedno od jačih pojačanja trebalo bi da predstavlja, takođe, povratnik Miroslav Gegić.

Ofanzivni vezista Dragan Cvetković stigao je iz Mladenovca, a iz omladinskog pogona Partizana na mesto zadnjeg veznog Lazar Pavić.

Pripreme sa “oklopnicima” počeo je i Liberijac Goji Tomson, ali nije mnogo pokazao, pa je klub rešio da ga ne angažuje.

Kada je reč o borbi za opstanak tek u nešto boljem položaju u odnosu na Smederevo je Radnički iz Kragujevca. “Đavoli” su pred kraj prelaznog roka doveli najveće pojačanja – iz užičke Slobode na “Čika Daču” je došao Bojan Beljić.

“Cilj mi je bio da odem u inostranstvo, ali nisam dobio konkretnu ponudu. Do leta ostajem u Srbiji”, rekao je Beljić za “Sportski žurnal”.

I Nišlije nastavljaju sa dovođenjem novih fudbalera, posle Kesića i Škuletića iz Vojvodine, za klub sa “Čaira” u narednom periodu igraće vezista Srema, koji je prošao i kroz školu Crvene zvezde, Milovan Milošević.

Kuljani su angažovali iskusnog Dejana Rusmira za organizatora igre. Bivši igrač Partizana ekipi Hajduka se priključio neposredno pre odlaska na pripreme u Umag.

Izvor: Mondo