Nastavak suđenja za ‘Indeks’


27. mart 2012. HRONIKA – Izvor: Tanjug – Saslušavanjem svedoka , policijskih službenika iz Velike Plane danas bi u Smederevu trebalo da bude nastavljeno suđenje u aferi ‘Indeks’.

Pred sudom bi trebalo da budu saslušani svedoci Tomislav Spasić i Borivoje Kostadinović, policijski služenici u Velikoj Plani.

Spasiću, koga nazivaju svedokom-insajderom, prema tekstu optužnice, prvooptuženi je ponudio da završi Pravni fakultet u Kragujevcu bez polaganja ispita, a da za uzvrat ne piše kriviču prijavu za nedozvoljenu trgovinu vozilima.

Protiv prvooptuženog Saše Jovanovića pred ovim sudom vodi se drugi postupak zbog nedozvoljene trgovine vozilima.

U pauzi prošlonedeljnog suđenja, zbog donošenja prethodne odluke, branioci Borivoje Borović i Momčilo Bulatović nisu se vratili na nastavak pretresa.

Optužena Dragana Petrović, nekadašnja profesorka Pravnog fakulteta u Kragujevcu, zamolila je sud da se odloži saslušanje svedoka Spasića, jer nije želela da on bude saslušan bez prisustva njenog branioca, advokata Borovića.

Prema njenim rečima, on je u pauzi suđenja bio hitno pozvan u Specijalno tužilaštvo na konsultacije u vezi sa određenim predmetom.

Petrovićeva nije prihvatila da se suđenje nastavi sa nekim od advokata sa zameničkim punomoćjem.

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak protiv 87 optuženih za 122 krivična dela, među kojima je 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i jedan iz Beograda.