Najmlađi strelci počinju sezonu MK oružjem


28. avgust 2015. SPORT – Najmlađe članove Streljačke družine „Smederevo“, pionire i pionirke, koji vredno treneraju poslednjih mesec dana na malokalibarskom strelištu Majdan, za vikend očekuje prvi takmičarski nastup u ovoj sezoni. Prvenstvo Centralne Srbije „B“ program, serijskom MK puškom za pionire i pionirke održaće se u nedelju 30. avgusta 2015. godine na MK strelištu u Ćupriji u organizaciji Gradskog Streljačkog kluba „Ćuprija 1887“.

Ekipe će predvoditi najiskusniji: Veljko Ilić i Natalija Tasić. Za pionire će nastupiti još i Uroš Ćorović, Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović. Svi će se takmičiti u obe discipline: trostav 3 puta 10 metaka i 30 metaka ležeći. Za pionirke, takođe u obe discipline, gađaće još i Iva Jovanović i Jovana Lazić. Samo ležeći gađaće Lazar Beljić, Nikola Miletić, Dunja Rajković, Jovana Pavlović i Katarina Botić.

Na prošlogodišnjem regionalnom prvenstvu kadeti „Smedereva“ osvojili su tri titule. Natalija Tasić bila je najbolja u disciplini 30 metaka ležeći i druga u trostavu. Jovana Lazić je osvojila bronzu u trostavu. I Veljko Ilić je bio najbolji u ležećem, a sa Petrom Adamovićem i Ivanom Davidom u trostavu su ekipno bili najbolji i drugi u ležećem. Kadetkinje prošle godine nisu nastupale ekipno zbog bolesti jednog člana inače bi skor medalja sigurno bio uvećan, što mogu uraditi ove godine.

Da podsetimo, SD „Smederevo“ je upravo za ove strelce krajem juna ove godine organizovala humanitarni turnir na vazdušnom strelištu radi nabavke municije za malokalibarsku sezonu, da njihov nastup u ovoj sezoni ne bi bio ugrožen nedostatkom municije za trening i takmičenja.