Na autoputu kod Grocke jedan poginuo, troje povređeno


19. oktobar 2012. HRONIKA – U nesreći na autoputu Niš – Beograd kod Grocke poginuo I. G. (38) iz Dražnja, a povređene su još tri osobe. Uzrok prevrtanja vozila najverovatnije je prevelika brzina.

Jedna osoba je poginula a tri su povređene u saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Beograd nadomak Grocke. Nastradao je I. G star 38 godina iz Dražnja.

– Nesreća se dogodila u ataru sela Umčari kada je vozač koji se kretao brzom trakom izgubio kontrolu nad automobilom, usled čega je došlo do višestrukog prevrtanja na kolovozu – izjavio je portparol PU Smederevo Saša Nikolić.

Vozilo je tokom prevrtanja na putu udarilo u još tri automobila.

– Do nesreće je najverovatnije došlo usled velike brzine, kada je vozač najpre došao u kontakt sa kamionom, a potom i sa još tri vozila. Nastradao je na licu mesta I. G. (38) iz Dražnja u opštini Grocka, izjavio je istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Marko Jocić koji je obavio uviđaj.

U prvom automobilu na koga je naleteo, povređeno je troje ljudi. Njima je ukazana pomoć u Urgentnom centru ZC „Sveti Luka“ Smederevo. Svi su lakše povređeni, ali su tokom noći zadržani radi posmatranja. U preostala dva automobila koja su učestvovala u nesreći nije bilo povređenih. Saobraćaj je bio u prekidu dva sata.

Izvor: Večernje novosti