Morten Stemre u poseti Smederevu


07. novembar 2012. DRUŠTVO – Predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu posetili su u utorak Smederevo.

Đački parlament Osnovne škole Dr Jovan Cvijić nastavio je tradiciju upoznavanja i druženja učenika sa predstavnicima stranih država.

U utorak je njihov gost bio politički savetnik ambasadora Kraljevine Norveške, Morten Stemre, koji je razgovarao sa učenicima ove škole.

Nakon toga, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, organizovao je prijem za predstavnika ove prijateljske zemlje i predstavio nekadašnju srpsku prestonicu.

„Grad oseća velike posledice tranzicije i gro privrede je u veoma teškom stanju, ali i pored toga, gradski budžet opredeljuje značajna sredstva za obrazovanje. Obrazovanje je nešto najvažnije u vremenu krize koja se oseća i u našoj zemlji, to je investicija za budućnost“, naglasio je Stojanović.

Tokom razgovora načelno su dogovoreni budući kontakti zvaničnika, kao i predstavljanje privrednih, naročito poljoprivrednih potencijala Smedereva.

Predstavnici Ambasade Kraljevine Norveške podsetili su da je ova država, jedan od najvećih donatora u prethodnom periodu, sa oko 240 miliona evra, kao podrške Srbiji na putu integracija u Evropsku uniju.

Na prijemu u Gradskoj upravi bili su i predstavnica Ambasade za odnose s javnošću, Vanja Kovačev, koordinator rada Gradskog parlamenta učenika, Boris Zdravković i direktorka OŠ Dr Jovan Cvijić, Dragica Golubović.

Gosti su, u nastavku posete Smederevu, obišli Muzej i Smederevsku tvrđavu i upoznali se sa istorijskim nasleđem našeg grada.

Izvor: smederevo.org.rs