Monitoring projektnih aktivnosti


20. mart 2014. DRUŠTVO – U prostorijama Gradske uprave u Smederevu u utorak je održan monitoring projekta „The system for collecting animal by products in the City of Smederevo and Municipality of Kovin”/ Sistem za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla na teritoriji grada Smedereva i opštine Kovin, koji se finansira sredstvima EU IPA i Austrijske razvojne agencije (ADA).

Monitoring su održali menadžeri Austrijske razvojne agencije, Milan Polak i Biljana Jončić, a sastanku su prisustvovali gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, načelnik Odeljenja za privredu, preduzetništvo, lokalni ekonomski razvoj i javne nabavke i menadžer projekta, Zdravka Kovačević-Vasić i član projektnog tima Aleksandar Mrdaković.

Monitore je najviše zanimalo da li se projektne aktivnosti sprovode u roku predviđenom akcionim planom projekta, problemi na koje se nailazi prilikom sprovođenja i način prevazilaženja istih, kao i vidljivost projekta kroz realizaciju promotivnih aktivnosti.

Menadžer projekta, Zdravka Kovačević-Vasić, detaljno je izvestila monitore o glavnim aktivnostima projekta: funkcionisanju projektnog tima, odnosno administrativnom i tehničkom vođenju projekta, sprovođenju plana komunikacije, tenderskim aktivnostima.

Posle radnog sastanka, monitori su obišli lokaciju na kojoj će biti izgrađen objekat za odlaganje životinjskog otpada.

Cilj posete monitora je i da se daju izvesne preporuke po pitanju poštovanja tenderskih procedura, postupanja u slučaju kašnjenja, izveštavanja i realizacije sredstava predviđenih budžetom.

Sledeći korak je dostavljanje izveštaja o održanom monitoringu, u okviru kojeg će monitori Austrijske razvojne agencije predložiti mere i dati uputstva za dalje postupanje u implementaciji projektnih aktivnosti.

Izvor: smederevo.org.rs