Poklonjena dva vozila Policijskoj upravi Smederevo


17. mart 2014. DRUŠTVO – Grad Smederevo poklonio je danas dva nova vozila Policijskoj upravi u tom gradu, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović uručila je ključeve dva vozila, Fiat Punto i Dacia Duster, načelniku Policijske uprave u Smederevu Dejanu Popoviću.

„Od dela novca koji vi zarađujete vršeći kontrolu saobraćaja, Gradska uprava je sa Savetom za bezbednost saobraćaja donela odluku da kupimo dva vozila i poklonimo Odeljenju saobraćajne policije Policijske uprave u Smederevu, u želji da bezbednost saobraćaja bude na višem nivou”, rekla je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je u prethodnom preiodu lokalna samouprava na sličan način sarađivala sa policijom, preko obezbeđivanja materijalnih sredstava, kompjutera i druge neophodne tehničke opreme i izrazila želju da policija ova vozila korisno upotrebi, da im dugo traju, a sve u korist građana Smedereva.

„Vi radite u interesu građana Smedereva i to je razlog što se lokalna samouprava, razmišljajući o korišćenju ovih sredstava, ali i na osnovu vaših potreba, odlučila za ovu donaciju. Ukoliko se svi poslovi obavljaju odgovorno, onda će i građani biti odgovorniji, naročito povodom poštovanja Zakona o bezbednosti saobraćaja”, rekao je predsednik Skupštine grada Branče Stojanović i takođe izrazio nadu da će se vozila koristiti na dobrobit građana.

Zahvaljujući se na prepoznavanju potrebe da se upotpuni vozni park Policijske uprave u Smederevu, načelnik Dejan Pović je naglasio da je u ovom trenutku finansijske krize pomoć veoma značajna.

„Ova vozila koja smo danas dobili, u znatnoj meri će unaprediti rad i funkcionisanje Policijske uprave u Smederevu i siguran sam da će poboljšati efikasnost na bezbednosti saobraćaja, ali i ukupnoj bezbednosti grada Smedereva. U duhu dobre saradnje sa Gradskom upravom i vašim službama, siguran sam da ćemo zajednički učiniti da Smederevo bude još bezbednije i prijatnije mesto za život”, poručio je Popović.

Vrednost poklonjenih vozila iznosi 2,3 miliona dinara.

Izvor: smederevo.org.rs