“Margot Fontaine” otvara pogon za proizvodnju ženske konfekcije


09. avgust 2012. PRIVREDA – “Margot Fontaine” bi trebalo da tokom avgusta pokrene proizvodnju konfekcije u industrijskoj zoni u Smederevu.

Mašine su ocarinjene i stigle su do proizvodne hale, razgovori sa potencijalnim radnicima su u toku, a pošto će se konfekcijska proizvodnja odvijati pod određenim standardima, planirana je i intenzivna obuka za buduće radnike.

Prema najavama vlasnika objekta, novo preduzeće trebalo bi da uposli nekoliko desetina tekstilnih radnica koje će sklapati komplete (šivenje i peglanje) i gotove proizvode transportovati do poznatog kupca u Francuskoj. Reč je o ženskoj konfekciji.

Carinske, špediterske i knjigovodstvene usluge vršiće se u Smederevu.

Preduzeće “Margot Fontaine”, koje pod istim imenom posluje u Francuskoj i ima svoj višedecenijski renome, registrovano je i u Smederevu, a vlasnik je čovek iz ovog kraja, Dragan Petrović.

– Nadamo se da je ovo samo jedna od mnogih investicija koje će doći u Smederevo. Spremni smo da sa investitorima razgovaramo, izađemo u susret njihovim potrebama i omogućimo im da sve potrebne dozvole dobiju u što kraćem roku – izrazila je zadovoljstvo dolaskom preduzeća “Margot Fontaine” u Smederevo, gradonačelnica Jasna Avramović.

Zgrada od oko 650 m2 nalazi se u Šalinačkoj ulici. Osim proizvodnog poseduje i magacinski i izložbeni prostor.

Ulica je prošle godine asfaltirana, objekat ima vodovodni i telefonski priključak, a ispred zgrade je parking prostor. Zakupac je dodatno uradio toplotnu izolaciju, pod i poboljšao kanalizacioni sistem. Planirana je i adaptacija dela za ishranu radnika.

Izvor: ekapija.com