Letnja umetnička škola od nedelje u Smederevu


18. jul 2015. KULTURA – Izvor: Beta – Letnja umetnička škola Univerziteta umetnosti naslovljena “Grad u trouglu”, na kojoj će učestvovati 50 mladih umetnika iz zemlje i inostranstva i profesori četiri fakulteta Univerziteta umetnosti, sutra će biti otvorena Smederevu.

Ovogodišnja Letnja umetnička škola posvećena je istraživanju i novom čitanju kulturnog nasleđa Smedereva, a posebno otkrivanju njegovog dunavskog identiteta i tradicije stare srpske prestonice.

– Četiri umetničke radionice – radionica skulpture, kompozicije, fotografije i dramsko-muzička radionica, osmišljene su da bi se podstakao dijalog između studenata umetnosti i lokalne sredine i da se kroz nove programe, savremene umetničke intervencije i intenzivan mentorski rad razvija interdisciplinarni pristup umetnosti – navela je viši kustos Galeriji savremene umetnosti u Smederevu Nataša Kuzmanović.

Letnju umetničku školu otvoriće Rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu Ljiljana Mrkić-Popović, u nedelju 19. jula u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti u Smederevu.

Škola će raditi do 26. jula.