Juniorke pištoljem prvakinje Srbije


13. jul 2015. SPORT – Juniorke pištoljem Streljačke družine „Smederevo“ Ana Alentijev i Ana Todorović, osvojile su pojedinačno bronzanu i srebrnu medalju, a ekipno sa Jelenom Jakovljević postale su nove državne šampionke u disciplini sport pištolj na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem za juniorske kategorije, koje je održano na strelištu Careva ćuprija u Beogradu.

Streljačka družina „Smederevo“ još jednom je potvrdila da se nalazi u samom vrhu srpskog streljaštva. Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem za juniorske kategorije, ekipa juniorki u disciplini sport pištolj 25 plus 25 metaka osvojila prvo mesto ekipno na strelištu na Carevoj ćupriji u Beogradu. Kuriozitet je da se uz, sada već proslavljene mlade smederevske pištoljašice, Ane Alentijev i Ane Todorović, u ekipi našla i jedna od najboljih takmičarki „Smedereva“ puškom – Jelena Jakovljević. Ana Todorović osvojila je i pojedinačnu vicešampionsku titulu. Lea Aleksić, strelac Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“, kćerka Jasne Šekarić, osvojila je titulu juniorske šampionke Srbije MK pištoljem pobedivši u finalu finala sa 8:4 našu Anu Todorović.
Bronzana medalja pripala je Ani Alentijev. U meču za treće mesto pobedila je Đurđinu Lazić iz „Novog Beograda Ušća“ sa 7:3.

Posle polufinala, u meč za zlato odmah je otišla Aleksićeva sa šest „hitova“. O drugoj učesnici odlučilo je raspucavalje jer su po pet „hitova“ imale Ana Todorović i Ana Alentijev. Todorovićeva je bila smirenija i prošla u meč za najsjajniju medalju. Čak tri takmičarke sa po četiri „hita“ raspucavale su koja će se pridružiti Ani Alentrijev u meču za bronzu: Lazić, Katarina Maricki (SK „Živko Relić Zuc“, Sremska Mitrovica) i Kljajić (SD „Pančevo 1813“). Prošla je Lazićeva.

Pre okršaja za medalje, najbolja je bila Alentijev sa 563 kruga, Aleksić je imala 546, a Todorović 542 kruga.
Ekipno, slavilo je „Smederevo“ sa 1.502 kruga ispred „Novog Beograda Ušća“ sa 1.498 i Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ sa 1.088 krugova.