Jasmina Milovanović peta u Zagrebu


06. decembar 2016. SPORT – Peto mesto pištoljem osvojila je Jasmina Milovanović, seniorka Streljačke družine „Smederevo“, drugog dana međunarodnog takmičenja „Trofej mladosti“ u glavnom gradu Hrvatske, koje je održano ovog vikenda. U finale se Milovanovića plasirala kao treća sa odlična 383 kruga. Bolje od nje bile su mađarica Veronika Major sa krugom više i prvoplasirana, nekadašnja klupska drugarica, Zorana Arunović, iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ sa 389 krugova. Pobedila je treća srpska reprezentativka, Bobana Veličković iz Streljačkog kluba „Bor 030“, koja je pre finala bila peta sa krugom manje od Milovanovićeve. Major je osvojila bronzanu medalju, a srebrnu hrvatska reprezentativka Marija Marović.

Na tradicionalnom turniru u Zagrebu srpski strelci su osvojili ukupno tri medalje. Pored Veličkovićeve, zlatan je bio i Damir Mikec, iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, a puškom je srebrnu medalju osvojila Andrea Arsović iz SK „Partizan“ Beograd.

Serija streljačkih turnira u regionu nastavlja se narednog vikenda kada se u Beogradu održava 41. Internacionalno prvenstvo Beograda. Pored Milovanovićeve na turniru će nastupiti i juniori „Smedereva“ Petar Adamović, pištoljem i Veljko Ilić i Natalija Tasić, puškom. Prvog dana strelci se takmiče po kategorijima za Trofej Beograda, a drugog dana svi nastupaju u kategoriji seniora i seniorki za Veliku nagradu Beograda, koja uz zlatnu, srebrnu i bronzanu statuu Beogradskog pobednika i diplomu podrazumeva i novčane nagrade za prva tri mesta.