Ima nade za “Naš glas”


14. novembar 2015. DRUŠTVO – Uprkos prestanka izlaženja „Našeg glasa“ iz Smedereva zbog blokade računa, ovaj nedeljnik će biti privatizovan prenosom kapitala bez naknade i najverovatnije opstati.

“Država nam je blokirala račun zbog poreskog duga od 4,5 miliona dinara pa smo bili prinuđeni da obustavimo štampanje našeg nedeljnika. Tražili smo pozajmicu od lokalne samouprave kako bismo što pre odblokirali račun i nastavili sa radom jer je ovo prvi put u poslednjih nekoliko decenija da nedeljnik nije štampan. Očekujemo od Agencije za privatizaciju Rešenje o obustavi privatizacije i objavljivanju Javnog poziva za upis akcija s obzirom na to da jedan bivši radnik ima pravo na besplatne akcije. Dok se ne reši aktuelna situacija, pet zaposlenih sam poslao na godišnji odmor, a nas četvoro je ostalo u redakciji”, rekao je za UNS direktor “Našeg glasa” Goro Redžić.

Procenjena vrednost kapitala ovog medija bila je 226.972 evra, a ni u prvom ni drugom krugu privatizacije nije bilo zainteresovanih za njegovu kupovinu.

„Bili smo privatizovani 2009. godine, ali tadašnji vlasnik nije uplatio poslednje tri rate i privatizacija je propala. Funkcionišemo 63 godine kao nematerijalno kulturno dobro Smedereva i nadam se da ćemo nastaviti i dalje“, zaključio je Goro Redžić.

„Naš glas“ je najstariji lokalni nedeljnik čiji je prvi broj objavljen je u martu 1953. godine.