Iliću duplo zlato u Kragujevcu


16. februar 2016. SPORT – Veljko Ilić, strelac Streljačke družine „Smederevo“, standardnom vazdušnom puškom osvojio je obe zlatne medalje u Kragujevcu na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B (razvojnom) programu. Sa rezultatom od 592 kruga bio je najbolji kadet i mlađi junior. Petar Adamović, standardnim vazdušnim pištoljem, sa 537 krugova osvojio je bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniora.

Smederevski strelci osvojili su tri medalje na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B (razvojnom) programu, koje je održano prošlog vikenda u hali „Gordane Goce Bogojević“ u Kragujevcu, u organizaciji njihovog Streljačkog kluba „Čika Mata“. Kao i u prvom kolu najuspešniji je bio Veljko Ilić sa duplom zlatnom krunom. Standardnom vazdušnom puškom bio je najbolji kadet i mlađi junior sa rezultatom od 592 kruga. U kategoriji kadeta, srebrnu medalju osvojio je Dušan Dimitrijević iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 585 krugova, a bronzanu Aleksa Nikolić iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ sa 578 krugova. U konkurenciji mlađih juniora Dimitrijević je takođe bio drugi, a treći Đorđe Rančić iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 582 kruga. Ukupno je nastupio 27 kadeta i 38 mlađih juniora.

Medalju je osvojio i Petar Adamović standardnim vazdušnim pištoljem u kategoriji mlađih juniora, sa rezultatom od 537 krugova. Prva dva mesta zauzeli su strelci Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca, Stefan Todorović sa 552 kruga i Petar Ratković sa 545 krugova. Nastupilo je sedam kadeta i 16 mlađih juniora. U kategoriji kadeta u ovoj disciplini „Smederevo“ nije imalo predstavnike.

Serijskom vazdušnom puškom Natalija Tasić sa 179 krugova zauzela je četvrto mesto. Pobedila je Teodora Vukojević iz kragujevačkog „Čika Mate“ sa 185 krugova, srebrnu medalju osvojila je Marija Belčić iz Streljaćkog kluba „Metalac“ iz Bora sa 183 kruga, a bronzu Natalija Stanković iz pirotskog „Lukanjca“ sa 181 krugom. Nastupilo je ukupno 39 pionirki. U kategoriji pionira „Smederevo“ nije imalo strelce.

Standardnom vazdušnom puškom sa 381 krugom Tasićeva je bila sedma kadetkinja i trinesta mlađa juniorka. Iva Jovanović je sa 364 kruga zauzela 22-o mesto kod kadetkinja i 35-ta kod ml. juniorki, Jovana Lazić sa 363 kruga 23-ga kadetkinja i 36-ta ml. juniorka. Nastupilo je 37 kadetkinja i 53 mlađih juniorki.

U disciplini pištoljem Snežana Jovanović je sa 320 krugova bila osma kadetkinja i 14-ta mlađa juniorka, Tijana Dimitrijević sa 320 krugova deseta kadetkinja i 17-ta ml. juniorka. Ana Todorović je sa 348 krugova bila osma mlađa juniorka. Nastupilo je 10 kadetkinja i 17 mlađih juniorki.

Iz prva dva kola, za plasman u finale Kupa Srbije u B programu, Veljko Ilić ima maksimalna 24 boda sa dve pobede u kategoriji kadeta i 22 u kategoriji mlađih juniora i na obe liste predvodi finaliste. Natalija Tasić ima 5 bodova i nalazi se na devetom mestu liste kadetkinja. Tasićeva je prva na listi pionirki serijskom vazdušnom puškom sa 17 bodova. Petar Adamović sa osam bodova nalazi se na sedmom mestu kod mlađih juniora, kao i Ana Todorović u kategoriji mlađih juniorki. Priliku za nove medalje i bodove strelci će tražiti već za dve nedelje na trećem kolu Kupa Srbije koje će se održati u Beogradu.

Na tradicionalnom, 20. po redu „Zastava Kupu“, koji je održan u isto vreme u Kragujevcu, „Smederevo“ nije uspelo da odbrani prošle godine osvojen trofej. Takmičenje su završili na šestom mestu.