Povratak Novice Petrovića


15. februar 2016. SPORT – Novica Petrović, posle pobede u prvom kolu, ostvario još jednu u četvrtom kolu osme Smederevske lige u streljaštvu. Kod dama, posle pobede mlade aranđelovčanke Nevene Zečević u prošlom kolu, u ovom zablistala klupska drugarica Mladena Ristić, koja je pobedila Jelenu Tasić na osnovu bolje poslednje serije. Ekipno, kod seniora pobedio “Juteks”, a kod seniorki prva pobeda Streljačkog kluba „Aranđelovac“.

Posle pobede u prvom kolu osme Smederevske lige u streljaštvu, Novica Petrović, član ekipe „Juteks“ sa 183 kruga bio je najbolji u četvrtom kolu, koje je održano u petak 12. februara na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Identičan rezultat od 182 kruga imali su članovi ekipe „Alu fiks“ Borivoje Provčin i Nikola Simić. Kod dama, kao i u prethodnom kolu, prve dve imale su identičan rezultat od 184 kruga. I isto kao i u prošlom kolu, trijumfovala je još jedna mlada aranđelovačka strelkinja Mladena Ristić sa boljom poslednjom serijom (93) od Jelene Tasić iz „New Pressa“ (92). Treća je bila Milica Dragić, član ekipe Samostalnog sindikata Železare sa 175 krugova. Ukupno je nastupilo 28 seniora i 21 seniorka.

Ekipno, kod seniora ponovo je najbolji bio „Juteks“ sa 542 kruga, ispred najvećih konkurenata za osvajanje prvog mesta, ekipe „Alu fiks“ sa ukupnim rezultatom od 537 krugova. Treće mesto osvojila je ekipa Pehari MB sa 505 krugova. Kod seniorki prva pobeda Streljačkog kluba „Aranđelovac“ sa 531 krugom, dok su članice ekipe „New Press“ posle tri uzastopne pobede morale da se zadovolje drugim mestom sa ukupnim rezultatom od 525 krugova. Treće mesto osvojila je ekipa Samostalnog sindikata Železare sa ukupno 502 kruga. Ukupno je nastupilo 8 muških i 6 ženskih ekipa.

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora prva tri mesta zauzimaju: Novica Petrović (738), Borivoje Provčin (735) i Nikola Simić (725). Jelena Tasić (727), Marija Aničić (712) i Nevena Zečević (705) su prve tri na listi kod seniorki. Ekipno „Juteks“ ima 30, „Alu fiks“ 28, a „Pehari MB“ 20 bodova u konkurenciji seniora. „New Press“ ima 22, SK „Aranđelovac“ 17, „Železara“ 14 bodova u kategoriji seniorki.

Smederevski Kup (finale lige) puca se po završetku lige, odnosno zvaničnih sedam kola. U finalu učestvuju po osam najboljih pojedinaca u muškoj i ženskoj katregoriji. Za pojedinačni plasman uzima se zbir rezultata pet najboljih kola. Za ekipni plasman sabira se zbir bodova šest najboljih rezultata.

Peto kolo osme Smederevske lige u streljaštvu na programu je 3. marta.