Humanitarno “Provetravanje” u Smederevu


02. jun 2014. KULTURA – Koncertna turneja “Provetravanje” održaće prvi humanitarni koncert za pomoć ugroženima od poplava u petak 13. juna, sa početkom u 20h, na Smederevskoj tvrđavi.

Nakon kraće pauze, izdavačka kuća Odličan Hrčak nastavlja koncertnu akciju “Povetravanje”, koja će u duhu katastrofalnih zbivanja u našoj zemlji imati humanitarni karakter. Rokeri su ponovo odlučili da uzmu stvar u svoje ruke, i ovoga puta sviraju za ugrožene od poplava širom zemlje.

“’Provetravanje’ je turneja na kojoj će se predstaviti razni domaći izvođači i koja će tokom leta i jeseni obići više gradova u Srbiji”, poručuje Vuča, frontmen grupe Darkwood Dub. “Pozivamo sve ljubitelje muzike i dobre zabave da nam se pridruže 13. juna u Smederevu, gde će pored nas nastupiti Obojeni Program, Kanda Kodža i Nebojša, Zemlja Gruva, MKDSL “Back to back” DJ Flip. Sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun za pomoć nastradalima u poplavama. ”

Cena ulaznice je 300,00 din. Karte se mogu kupiti na ulazu, a početak koncerta najavljujemo za 20h. Sav novac od prodatih ulaznica biće uplaćen kao pomoć nastradalima u poplavama u Srbiji.

“Provetravanje” je otpočelo 2013. godine koncertima u Nišu, Kragujevcu i Užicu. Izvorno je zamišljeno kao trajna akcija koncertne agencije Odličan Hrčak, kojom se teži “osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima i otklanjanju posledica nedostatka svežeg vazduha, kao što su tromost, ustajalost, obamrlost, letargija i nesvest”.

Izvor: b92.net