Fondacija „Dragica Nikolić“ i Grad Smederevo darivali mališane


23. decembar 2013. DRUŠTVO – Fondacija „Dragica Nikolić” u ponedeljak je deci iz Predškolske ustanove „Naša radost”poklonila predstavu „Diznijev novogodišnji urnebes”, a Grad Smederevo je obezbedio novogodišnje paketiće sa slatkišima i igračkama za 124 grupe mališana.

Predstavi su prisustvovale gradonačelnica dr Jasna Avramović, Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić”, Violeta Karić, direktorka Fondacije „Dragica Nikolić” i Mirjana Ćosić, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost” , nakon čega su predškolcima podelile paketiće.

„Zahvaljujem se gospođi Dragici Nikolić koja je ovu predstavu poklonila za vaš osmeh, za vaše bolje sutra. U ime Grada Smedereva i u svoje lično ime, čestitam vam Novu godinu i želim da budete zdravi, lepi, pametni, da slušate svoje roditelje i da naredne godine dobijete batu ili seku i da podelimo i više paketića”, rekla je gradonačelnica u obraćanju mališanima.

Fondacija „Dragica Nikolić”, koja se prvenstveno bavi humanitarnim radom, osnovana je u februaru ove godine. Fondacija se bavi i brojnim aktivnostima za unapređenje kulture i to pre svega edukacijom dece školskog uzrasta, sa ciljem da se deci i mladima pruže mogućnosti da razviju svoj puni potencijal.

Gradonačelnica je prethodno organizovala prijem u Gradskoj upravi, a zatim je sa gošćama prošetala do Centra za kulturu. U Vinskom gradu, jedan od vlasnika objekata, prvoj dami Srbije darivao je knjigu za sećanje na ovaj susret.

Posle predstave i druženja sa mališanima, gosti su obišli reprezentativni letnjikovac kraljevske porodice Obrenović na Plavincu.

Izvor: smederevo.org.rs