FK Smederevo oštećeno, suspendovan sudija Simović


12. april 2013. SPORT – Glavni arbitar meča 22. kola između Smedereva i Crvene zvezde Novak Simović suspendovan je do daljnjeg zbog grešaka koje je napravio kraj “Stare Železare”. Arbitar sa Lovćena pao zbog nedosuđenog penala za domaćina i isključenja Radosavljeviću.

Mnogo se prašine diglo nakon trijumfa Crvene zvezde u Smederevu zbog navodnih sudijskih grešaka usled kojih je regularnost meča dovedena u pitanje.

Domaćin se žalio zbog nedosuđenog penala a Đorđe Žutić, član sudijske komisije potvrdio je da su “Oklopnici” oštećeni zbog čega je arbitar Novak Simović stavljen na “stend baj”.

“Simović јe načinio dve grube greške. Naјpre niјe dosudio kazneni udarac u korist Smedereva, posle igranja rukom štopera Crvene zvezde, a pogrešio јe i kod isključenja Dragana Radosavljevića, prvotimca domaćina, јer јe prethodno morao da zaustavi igru, zbog prekršaјa” kazao je Žutić.

Na neplanirani odmor će morati i Milan Karadžić, jedan od najboljih srpskih arbitara, zbog greške koju je napravio u Mladenovcu, u duelu istoimene ekipe sa Čukaričkim, u okviru PLS.

“Komisiјa јe na osnovu ocene speciјalnog posmatrača Zdravka Јokića, donela odluku da do daljeg ne delegira Karadžića. Propustio јe da dosudi kazneni udarac za Mladenovac” zaključio je Žutić.

Potsećamo da je Zvezda u Smederevu slavila rezultatom 1:0, golom Abiola Daude u 89. minutu meča u kome je imala igrača više više od pola sata dok je Čukarički na pomenutoj utakmici takođe pobedio rezultatom 2:1.

Izvor: Sportske.net