FK Smederevo ostalo bez predsednika


06. februar 2013. SPORT – Izvor: Agencija Beta -Poslednjeplasirani tim Superlige Srbije na manje od mesec dana do početka prolećnog dela sezone ostao bez predsednika. Saša Momić podneo ostavku nezadovoljan potezima gradskih čelnika.

Predsednik Nadzornog odbora i fudbalskog kluba Smederevo Saša Momić podneo je u sredu neopozivu ostavku zbog “neslaganja sa konceptom i pristupom” rešavanja problema u tom klubu.

Momić je okrivio gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović i predsednika Skupštine Brančeta Stojanovića da imaju pogrešan pristup i da su okupili “grobare kluba i sporta u Smederevu”.

On je naveo da su u utorak na poziv gradonačelnice da svi treba da se “okupe oko fudbalskog kluba”, sva imena od značaja za taj sport u Smederevu, pozvani i bivši direktor kluba Goran Bogdanović i odbornik
grupe građana u gradskoj skupštini Milan Lukić.

Saša Momić je dan kasnije, na konferenciji za novinare, rekao da je u mandatu bivšeg direktora kluba Gorana Bogdanovića od 2006. do 2011. kada je FK Smederevo imalo prihod 600 miliona dinara, napravljen gubitak od 190 miliona dinara što je dovelo do blokade računa kluba.

Momić je optužio Bogdanovića da u svom mandatu nije “proizveo” nijednog igrača i da nije napravljen pomoćni teren i dodao da je fudbalski klub i dalje u blokadi zbog tužbi trenera i fudbalera koje je Bogdanović dovodio.

Momić je istakao da ne zna kakve veze ima Milan Lukić sa “fudbalskim sportom” osim da je “upropastio nekoliko seoskih fudbalskih klubova” i da je učesnik u “sumnjivim privatizacijama” nekih firmi.

On je zaključio da mu je jasno da se radi o “uskim političkim interesima” i da Lukić ostvaruje prihode iz budžeta grada i u firmama i klubovima”koji su u sferi” njegovog uticaja.

Momić je naveo primer da je u decembru prošle godine FK Smederevo iz budžeta grada dobio 500.000, a seoski fudbalski klub Mihajlovac 600.000 dinara.

“Ne želim da učestvujem u jednoj takvoj priči a, takvim konceptom i pristupom kada je u pitanju fudbalski klub Smederevo, primoran sam da podnesem ostavku”, rekao je Momić.

Momić je ilustrujući “totalnu samovolju ljudi sa gradskog čela” otkrio da se ne poštuju odluke komisije za sport o raspodeli sredstava, ni zaključci Gradskog veća o obavezama gradskog budžeta prema sportu i fudbalskom klubu, “pa jedino rešenje je potez koji sam danas učinio”, zaključio je Saša Momić.

Poslednjeplasirano Smederevo jedan od klubova koji imaju suspenziju registrovanja novih igrača i pitanje je kako će taj problem biti rešen posle ovakvog razvoja događaja.