FK Smederevo: Janjić trener, Pavlović direktor


30. jun 2012. SPORT – Izvor: FoNet – Za šefa stručnog štaba fudbalskog superligaša Smedereva imenovan jeAleksandar Janjić, bivši trener Javora iz Ivanjice.

Novi sportski direktor Smedereva od danas je doskorašnji prvi čovek kragujevačkog Radničkog Žarko Pavlović, a novi potpredsednik je poznati menadžer Raka Marić.

Pavloviću su poverenje ukazali članovi Upravnog i Izvršnog odbora FK Smederevo. Novi članovi uprave su Milan Vujko i Slobodan Šaban.

Kako je agenciji FoNet izjavio Pavlović posle današnjeg izbora za sportskog direktora, cilj nove uprave je stabilizacija kluba, jačanje igračkog pogona i stvaranje “drim tima” sa evropskim ambicijama.

Novi stečajni upravnik Sartida a.d. umesto dugogodišnjeg upravnika Veselina Jovičevića je Vaso Tadić, koji će u narednom periodu, pored kompletne stečajne mase nekadašnjeg Sartida, odlučivati i o sudbini FK Smederevo.

Bivše rukovodstvo Fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca, na čelu sa Pavlovićem, najozbiljniji je ponuđač za kupovinu smederevskog superligaša, koji u ovom trenutku već kasni sa pripremama.

– Siguran sam da će do kupoprodaje doći, jer ne vidim ko je još spreman da uđe u takvu avanturu, da uloži toliki novac. Jedna godina sa održavanjem stadiona košta oko između milion i milion i po evra -rekao je Pavlović.

Aktuelni vršilac dužnosti predsednika UO FK Smederevo Saša Momić ranije je rekao da je ponuda u visini od oko tri milona evra za kupovinu stadiona i fudbalskog kluba, uz preuzimanje obaveza koje klub ima i iznose oko dva miliona evra.

Prema njegovim rečima, potencijalni kupac je izrazio i spremnost da uloži značajna sredstva u adaptaciju stadiona i izgradnju pomoćnih terena.

U prethodnom periodu, oglašavana je prodaja fudbalskog kluba i stadiona putem javnih konkursa. Početna cena je bila oko 20 miliona evra, kasnije je spuštena na 13, pa na osam miliona, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Povodom aktuelne situacije u Fudbalskom klubu Smederevo, za danas je najavljena konferencija za novinare.