Karatisti Lotosa u sastavu reprezentacije odlaze na Svetsko prvenstvo


30. jun 2012. SPORT – Petnaest takmičara Karate kluba Lotos u ponedeljak 2.jula polaze iz Beogeada za Litvaniju , tačnije u grad Šiauliai gde će u sastavu reprezentacije Srbije nastupati na Svetskom prvenstvu za seniore, juniore i kadete i Svetskom kupu za mlađe uzraste do 13 godina. Posle noćenja u Varšavi reprezentacija nastavlja put Litvanije gde stiže u sredu na registraciju i merenje., a već u četvrtak 5.jula posle trenersko-sudijskog seminara od 13 sati počinje Svetski kup za mladje uzraste ,a na tatami izlaze:
Valentina Aleksov i Dragan Boščanin u katama i borbama 10-11 i Ana Bajčić u borbama 12-13 godina koja brani vice-šampionsku titulu osvojenu pre 2 godine u Italiji.

Petak, 6.jul rezervisan je za Svetsko kadetsko prvenstvo i ekipno prvenstvo za uzrast 18-21 godina.Drugog dana na takmičenju radit će: Milica Milosavljević (-55kg), Siniša Kukulj (-55kg),Filip Borisavljević i Vukašin Tomić (+60kg) svi za uzrast 14-15 godina. U katama pojedinačno nastupaju Aleksandra Aleksov ,Katarina Kandić i Kristina Kandić za uzrast 16-17 godina, a u istom uzrastu u borbama će raditi aktuelna svetska vice- prvakinja Milina Vasić u apsolutnoj kategoriji, Marija Pejić (+57kg), Kristina Kandić (-52kg) i Milan Ilić u borbama ekipno 18-21 godina.

U subotu,trećeg dana takmičenja iz Lotosa radi Milan Ilić borbe u kategoriji -68 kg (18-21 god.), osvajač dve svetske bronze( za juniore 2010 i seniore 2011) i senior Nenad Radojević u borbama ekipno ,koji je i kapiten ekipe, osvajač bronze na proslom svetskom seniorskom prvenstvu održanom u Češkoj.

Poslednjeg dana na prventvu sveta 8. jula (nedelja) rade seniori pojedinačno: Jovana Savić (-55kg) i Nenad Radojević u apsolutnoj kategoriji.

Kompletna reprezentacija broji 42 takmičara, sa ukupno 51 pojedinačnim i 4 ekipna nastupa.

Prvenstvo sveta se održava u okviru 5. Svetskih Tafisa igara pod patronatom MOK-a na kojima će učestvovati preko 5.000. sportista u više od 30 sportova. Svetske Tafisa igre u okviru kojih se održava i WKC karate šampionat sveta otvorit će predsednik MOK-a Žak Rog.

Srpsku reprezentaciju predvodi predsednik Srpske karate unije mr Marko Nicović, generalni sekretar Radojka Stopić, podpredsednik dr Dragan Sinđelić, treneri reprezentacije prof. Nusret Sejfić i trener-instruktor Zoran Berak.

Lekar selekcije je dr Čedomir Sinđelić a pravdu će deliti internacionalne sudije Miodrag Jevtić, Miodrag Nikolić, Radomir Prošić i Aleksandar Makić.

Posle noćenja u Krakovu kompletna reprezentacija u Srbiju dolazi 10.jula u večernjim časovima.

Odlazak karatista Lotosa na svetsko prvenstvo pomogli su: Gradska uprava Smederevo-resor za sport i omladinu i Savez sportova Smederevo.