Film „Zvezda je rođena“ u okviru Dana domaćeg filma


05. novembar 2014. KULTURA – U okviru programa „Dan domaćeg filma“ u petak 7. novembra sa početkom u 18 sati u Bioskopskoj dvorani Centra za kulturu Smederevo biće održana projekcija dugometražnog dokumentarnog filma „Zvezda je rođena“ prema scenariju i u režiji Vanje Kovačević.

Film „Zvezda je rođena“ je autobiografska priča o ostvarivanju vlastitih snova, o ratu protiv samog sebe i o pobedi. O muzici, ali pre svega o ritmu. Autor i protagonista filma, Vanja, koja se profesionalno bavi filmom, odlučuje da ostvari od detinjstva prisutan san – da nauči da svira bubnjeve. Inspirisana pesmom „Rođen za scenu“ benda „The Decemeberists“ ona postavlja sebi ultimatum tako što zakazuje koncert . Pred njom je devet i po meseci proba sumnji, nada, očaja i euforije. Film prikazuje proces biranja i konačnog sastavljanja benda koga je Vanja odlučila da oformi, probe novosnovanog sastava, napredak u vežbanju i, konačno, uspeh i koncert u Beogradu.

Dokumentarni film „Zvezda je rođena“ dobio je podršku Ministarstva kulture Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Snimljen je HD tehnikom na lokacijama u Beogradu i Berlinu gde je napravljen intervju sa članovima benda „The Decemeberists” i gde su snimljeni kadrovi sa njihovog koncerta.

Nakon projekcije održaće se razvor sa autorkom filma.