Dva zlato i dva srebra za kik boksere Despota


01. jul 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Proteklog vikenda Niš je bio domaćin Balkanskog prvenstva u kik boksu u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji u disciplinama K1, lou kik i kik lajt. U konkurenciji boraca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Turske i Hrvatske, borci Kik boks kluba Despot osvojili su četiri medalje.

Zlato je pripalo Danijelu Memedovskom u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 60 kilograma u disciplini lou kik i Milutinu Nikoliću i kik lajtu u kategoriji do 84 kilograma. Memedovski je u finalu pobedio zemljaka Sašu Lalića, dok je Nikolić u polufinalu bio bolji od predstavnika Bugarske, a u finalu je pred njim poklekao reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Stefan Gavrilović je u finalu poražen od Bugarina, dok je Nina Pavlović u juniorskoj konkurenciji odlukom sudija 2:1 morala da se zadovolji srebrnom medaljom.

Šampionat Balkana bio je poslednja provera za sve reprezentativce uoči predstojećeg Evropskog prvenstva za juniore koje se održava u San Sebastijanu u Španiji od 22. do 30. avgusta i za seniorsko prvenstvo koje se održava u Beogradu od 24. do 31. oktobra.