Donacija Železare od 1,5 miliona


06. februar 2016. PRIVREDA – Izvor: Danas – ”Železera Smederevo d.o.o” dala je Novom Sadu na korišćenje dva putnička vozila, koja jeGrad predao Vatrogasnoj brigadi i Okružnom zatvoru u Novom Sadu. GradonačelnikMiloš Vučević konstatovao je da su ta vozila namenjena onim službama kojima su najpotrebnija.

– Zahvaljujem se direktoru ”HPK Menadžmenta” Peteru Kamarašu, koji upravlja ”Železarom Smederevo”, na ustupanju dva automobila marke ”pežo 401” i ”fiat grand punto”, vrednosti oko milion i po dinara, Gradu Novom Sadu. Mi smo ih namenili onima kojima je to najneophodnije i nadam se da će biti korišćena na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo imati još kvalitetniju saradnju u oblasti poljoprivrede, obezbeđivanjem podrške iz Slovačke vezano za nove embrione u oblasti stočarstva odnosno govedarstva, za srednje poljoprivredne škole i farme – istakao je Vučević.

Kako je rekao predstavnik ”Železare Smederevo” Peter Kamaraš, Vojvodina mu je veoma bliska, jer ima veoma sličan sastav stanovništva kao Košice, odakle on potiče, a gde žive i Srbi preko 900 godina.

– Zadovoljan sam što će automobili biti iskorišćeni za unapređenje rada važnih službi. Prvi put sam posetio Novi Sad pre četiri godine, i primećujem vidljiv razvoj grada u tom periodu, pa sam želeo makar na simboličan način da doprinesem tom razvoju – naglasio je Kamaraš.

Sekretarka Vatrogasnog saveza Novog Sada Ljubica Krnjajić rekla je da će automobili biti korišćeni prilikom edukacije omladine po školama.

– Ova donacija nas obavezuje na još intenzivniji rad na širenju protivpožarne kulture građana, kako bi bilo što manje požara, i kako bi se građani što lakše u njima snašli. Na taj načinpomažemo i profesionalnim vatrogascima da imaju manje posla – izjavila je Ljubica Krnjajić.

Upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu Zoran Jovanović zahvalio se na donaciji naglasivši da je zahvaljujući gradonačelniku obnovljen kompletan vozni park civilnih vozila zatvora, kao i da Grad Novi Sad daje punu podršku toj ustanovi iako nije u njegovoj direktnoj ingerenciji.