Centar za kulturu Smederevo i Laguna nagrađuju bioskopske gledaoce


03. jun 2015. KULTURA – Centar za kulturu Smederevo i Laguna vam poklanjaju 2×1 knjigu. Dvoje najsrećnijih gledalaca tokom juna dobiće po jedan primerak romana „Nepokoren“ ili „Dete 44“. Potrebno je da na poleđini kupljene bioskopske ulaznice čitko upišete vaše ime i prezime i kontakt telefon i ubacite u kutiju ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene na početku prve filmske projekcije u narednom mesecu.

Izdavačka kuća „Laguna“ i Centar za kulturu Smederevo preporučuju vam svakog meseca po dva filmovana romana iz bogate produkcije ovog srpskog izdavača. U junu to su romani Lore Hilenbrand „Nepokoren“ i „Dete 44“ Toma Roba Smita.

Po uzoru na izuzetno popularan roman Lore Hilenbrand „Nepokoren“ oskarovka Anđelina Džoli oživljava na velikom platnu istinitu priču koja prati neverovatan život olimpijca i ratnog heroja Luisa „Luija“ Zamperinija o žilavoj snazi ljudskog duha.

„Dete 44“ je filmska adaptacija istoimenog književnog dela engleskog pisca Toma Roba Smita, prvog dela njegove bestseler trilogije, koji je osvojio 17 književnih nagrada. Knjige su inače inspirisane istinitim događajima: monstruznim ubistvima Andreja Čikatila, čuvenog monstruma iz Rostova. Ridli Skot je producent projekta. Glavnu ulogu u filmu ima, najbolji glumac svoje generacije, Tom Hardi a pored njega ćemo videti plejadu glumaca koju čine Geri Oldmen, Džejson Klark i Vinsent Kasel, između ostalih.

Po jednim primerkom ova dva bestselera, „Nepokoren“ i „Dete 44“, nagradićemo dva najsrećnija gledaoca tokom juna. Potrebno je da na poleđini kupljene bioskopske ulaznice čitko upišete vaše ime i prezime i kontakt telefon i ubacite u kutiju ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene na početku prve filmske projekcije u narednom mesecu.

IZVLAČENjE DOBITNIKA KNjIGA IZ PRETHODNOG MESECA

Dvoje najsrećnijih gledalaca filmova u prošlom mesecu, koji su na poleđini kupljene bioskopske ulaznice čitko upisali svoje ime i prezime i kontakt telefon, i po završetku filma ubacili u kutiju ispred Bioskopske dvorane, dobiće po jedan primerak romana „Kradljivica knjiga“ ili „Džoni je krenuo u rat“. Izvlačenje dobitnika održaće se u nedelju 14. juna u 20.00 sati, pre početka projekcija filma „Poltergejst: Kućni duh“.