Blokiran Kovinski most


2. jun 2011. PRIVREDA – Poljoprivrednici iz Kovina sa pedesetak traktora blokirali su saobraćaj na mostu preko Dunava danas pola sata pre 12 časova.  Sa druge strane mosta, na magistralnom putu  M24  iz pravca Smedereva formirane su kolone automobila I kamiona od nekoliko stotina metara, koje su propuštane na   dva sata po 30 minuta.

Paori iz Kovina,  članovi tamošnjeg Udruženja komercijalnih gazdinstava blokirali su svojom mehanizacijom magistralni put M24, nezadovoljni zbog najavljene uredbe  Vlade Srbije  da subvencije od 14.000 dinara budu odobrene samo za posede do deset hektara.

Podršku vojvodjanskim poljoprivrednicima dali su I ratari iz Šumadije koji su na barikadu kod kovinskog mosta stigli sa   svojom mehanizacijom.

Tokom dana propuštala  su se samo policijska I vozila hitne pomoći. Saobraćaj je omogućavan sa obe strane na dva sata po 30 minuta. Neki građani iz Smedereva I kovina su do svog odredišta morali peške preko mosta. Zbog blockade puta, vozači  nisu krili svoje nezadovoljstvo.

Kako tvrde poljoprivrdnici, blokada puteva će trajati dok se ne postigne dogovor sa Vladom Srbije.