Bajkeri “okupirali” Smederevo


U Smederevu je u toku 14. međunarodni skup bajkera, koji je okupio više od 350 ljubitelja moćnih dvotočkaša, rokenrola i lepih devojaka.

Osim iz skoro svih srpskih moto-klubova, došli su rokeri iz inostranstva, pa čak iz Rusije i Poljske.

Ulice Smedereva se tresu se od snažnih i gromoglasnih “suzukija”, “hondi”, “jamaha”,”harli-dejvidsona”, ali i skutera “kineza” i “tomosa” na gas.

“Od četvrtka su brojni motociklisti u Smederevu. Danas ih ima više od 350, što nas koji smo na zadatku stavlja na muke”, rekao je Tanjugu vođa sektora saobraćajne policije Saša Radovanović.

Međutim, i pored toga, saobraćaj funkcioniše bez gužvi i zastoja, kazao je on.

Sporadično, kad proradi adrenalin, dogodi se nezgoda, srećom bez težih posledica.

U dežurnoj službi Odeljenja saobraćajne policije kažu da su se do početka defilea, u 16:30 časova, dogodile četiri saobraćajne nezgode i osim poslednje, u kojoj je povređen pešak, akteri su “zaradili” lakše povrede.

Svečani defile centralnim gradskim ulicama predvodili su profesionalci, osam policajaca na belim moćnim mašinama.

“Defile je prošao bez incidenata. Policija je dobro ispratila ovaj događaj, ali su i momci na motociklima bili na nivou. Svesni su odgovornosti koju imaju organizatori kada je veliki broj bajkera u saobraćaju i sve je prošlo bez problema. Sutra ćemo da odahnemo, kada ih budemo ispratili”, kazao je Radovanović.

Večeras, uz višak decibela, tvrđi zvuk sa bine i “gorivo” iz točionica, provodiće se u srednjovekovnoj Smederevskoj tvrđavi koja 14. put otvara svoje dveri za “gole u sedlu”.

Organizator skupa je smederevski Moto-klub “Extrem”.