Zubna ambulanta za đake na Carini


16. jul 2011. DRUŠTVO- Dok se vašarom na Carini obeležavao dan istoimene mesne zajednice, otvaranje stomatološke ambulante u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” bila je prilika da se brojni gosti okupe i čestitaju uspešan rad rukovodstvu MZ Carina.

Otvaranje stomatološke ambulante u dvorištu škole ideja je sprovedena zajedničkim naporima rukovodstva mesne zajednice, Zdravstvenog centra “Sveti Luka”, Stomatološke službe zdravstvenog centra i rukovodstva škole, kako bi đacima sa Carine omogućili bolju i bržu zdravstvenu zaštitu usta i zuba. Zdravstveni centar je obezbedio stomatološki aparat i prateću opremu, a za potpuno uređenje ambulante potrudili su se i brojni ljudi dobre volje, spremni da pomognu. Očekuje se da ambulanta uskoro počne sa radom, nakon dobijanja potrebnih dozvola.

Čelnicima MZ Carina na uspešnoj realizaciji ove veoma dobre ideje čestitali su i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, njegova zamenica dr Jasna Avramović, član GV zadužen za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović i dr Vesna Jeremić Dragojević, u Gradskom veću zadužena za zdravstvo i socijalnu politiku i načelnica Stomatološke službe ZC Sveti Luka.