Željko Joksimović u akciji “Srce za decu”: Najsrećniji dan u domu sestara Spasić


22. mart 2013. DRUŠTVO – Kišni dan u Vranovu kraj Smedereva obasjala su ozarena lišca Danijele, Violete, Sanje i Dostane Spasić – stigli su im brojni pokloni, koje je doneo neko koga su, kako rekoše, „samo na televizoru videle“ – Željko Joksimović.

Danijela, Violeta, Sanja i Dostana, otkad su ih napustili i otac i majka, žive samo s bakom Radmilom, pa su, nenavikle na gužvu, jedva koju prozborile dok su kroz vrata njihovog skromnog doma jedan za drugim unošeni brojni darovi Fondacije „Srce za decu“.

– Hvala, vam, hvala vam… hvala i baki – šaputale su zbunjeno dok su, grleći ekipu Fondacije, razmotavale pakete.

U kuhinji su odmah svoje mesto našli nov šporet i frižider. Veš-mašina je za sada ostala u hodniku jer u kupatilu, koje je u međuvremenu sređeno takođe uz pomoć dobrih ljudi, nažalost još nema vode.

– Samo da su mi žive i zdrave. Sad će da imaju sve… – upola glasa, provlačeći se kroz kese sa lutkama, igračkama, hranom i garderobom, kaže baka Radmila zagledajući novu mašinu za veš.

Danijela, buduća frizerka, odmah je među paketima pronašla fen, Violeta je zgrabila mikser…

Još kada se među gomilom poklona pojavio kompjuter – sreći nije bilo kraja.

– Zadovoljstvo nam je i čast da budemo deo akcije “Srce za decu”. Poznati maloprodajni lanac tehnike CBT je rezultat rada jedne porodice i njenog sna da porodično preduzeće preraste u firmu nacionalnog značaja.

– Raduje nas što će Danijela sada imati priliku da pravi kolače na novom šporetu, što ona i Violeta neće morati više da peru veš na ruke već imaju novu veš-mašinu i što će imati novi frižider gde će moći da odlažu hranu – kazala je Darinka Popović, PR menadžer CBT.

A onda je ušao Željko! I na sto spustio poveću kutiju sa zelenom mašnom… Dok su stigle makaze, poklon je već dopola bio razvijen.

– I meni su uvek govorili kad dobijem neki poklon „polako, polako“, a ja cepam… – odmah su se našli na istoj talasnoj dužini čuveni pevač i četiri male Spasićeve.

Usledio je, kako se koji deo muzičke linije pomaljao iz kutije, kratak čas primenjenog muzičkog obrazovanja; „Ovo su zvučnici, jeste, to je radio, a ovo je CD…“. Na koncu je tu bila i kesa sa svim njegovim albumima.

– Znam ga i ja, on peva na televizoru – ubacuje se najmlađa, šestogodišnja

Dostana, u čijem „prevodu“ se Željkov hit zove „Lale moje“.

A dirljiv je bio i oproštaj sa Danijelom, Violetom, Sanjom i Dostanom. Sa Željkom imaju zakazan novi susret; obećao je da će mu biti gošće na prvom narednom koncertu.

Izvor: Blic