Železara pomaže rekonstrukciju škole


19. decembar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta Član Nadzornog odbora Železare Smederevo Peter Kamaraš najavio je danas da će Železara nastaviti da pomaže rekonstrukciju Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu, saopštila je smederevska Železara

Kako se navodi, Kamaraš i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović obišli su danas tu školu povodom završetka radova na sanaciji krova škole koji su počeli 2. decembra, a čije je izvodjenje podržala Železara.

“Krenuli smo od krova, ali obnovićemo celu unutrašnjost škole. Već smo prikupili više od 10.000 evra od naših kolega iz HPK menadžmenta koji rade zajedno sa nama i renoviraćemo učionicu po učionicu sve dok ne bude rekonstruisana cela škola”, rekao je Kamaraš.

On je dodao da je edukacija od izuzetnog značaja za mlade ljude i za razvoj svakog društva i zemlje i da obrazovanje predstavlja osnov za razvoj ekonomije, privrede i društva uopšte.

Kamaraš je naglasio da će vrata Železare biti i ubuduće otvorena za praksu srednjoškolaca iz te škole, kao i Tehničke škole u Smederevu, ali i studentima Tehnološko-metalurškog fakulteta, dodavši da se nada da će primer Železare kao društveno odgovorne kompanije motivisati i ostale da ulažu u razvoj lokalne zajednice.

Jasna Avramović rekla je da je ova pomoć dragocena ne samo u rešavanju i prevazilaženju pitanja koja se odnose na Železaru, već da je Kamaraš pokazao brigu i o lokalnoj zajednici čiji je sada sugradjanin. ;Kamaraš je danas donaciju Železare i zvanično predao direktoru Ekonomsko trgovinske škole Milovanu Topaloviću koji je tom prilikom kazao da je ova donacija od velikog značaja jer je postojala opasnost da dodje do prekida nastave zbog prokišnjavanja i propadanja krova.

Železaru Smederevo je krajem januara 2012. preuzela država za jedan dolar od američke kompanija Ju-Es Stil koja se povukla jer je poslovala sa gubicima. Sredinom aprila Vlada Srbije je potpisala ugovor sa holandskom kompanijom HPK inženjering koja je preuzela upravljanje Železarom, nakon nekoliko neuspešnih pokušaja prodaje fabrike.