Železara obustavila proizvodnju


08. maj 2014. PRIVREDA – Železara Smederevo obustavila je proizvodnju na kraći period, zbog, kako je saopšteno iz kompanije, uslova u regionu iz koga fabrika nabavlja sirovine i kredita.

“U cilju prilagođavanja obima proizvodnje i dinamike rada Fabrike novonastalim uslovima u regionu iz koga Železara nabavlja sirovine kao i obezbedjenju finansijskih sredstava iz kreditnih linija korišćenih tokom 2013. i početkom 2014. godine čije je obnavljanje u toku, a radi minimiziranja troškova shodno navedenom, Železara Smederevo je ušla u proces kraće obustave proizvodnje”, navodi se u saopštenju iz Železare.

U saopštenju se dodaje da je Skupština Privrednog društva Železara Smederevo odlučila da će se pristupiti, za navedeni period, već planiranim remontnim aktivnostima u pogonima glavnog proizvodnog toka. U skladu sa navedenim očekuje se nastavak poslovanja u tekućoj godini u uslovima sličnim prethodnoj poslovnoj godini.

Kako je saopšteno, Skupština Društva i menadžment Železare Smederevo daće svoj maksimalan doprinos i u aktivnostima koje se vode na iznalaženju trajnih rešenja za rad i poslovanje Železare, a u skladu sa opredeljenjima i ovlašćenjima dobijenim od strane osnivača Železare Smederevo.

Izvor: b92