Završeno treće kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu


23. februar 2014. SPORT – Treće kolo šeste Smederevske lige u streljaštvudonelo je nova uzbuđenja u konkurenciji seniorki i neznatna u seniorskoj konkurenciji.

Treću pobedu kod seniora ostvario je Novica Petrović (Kore-MIG) sa 182 kruga. Prva dva kola treći Dragan Florić (Streljački klub „Heroj Srba – Bezbednost“) sa 180 krugova u trećem bio je bolji za krug od Borivoja Provčina (Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (skraćeno Prijatelji NSGNM)), koji je u prva dva kola bio drugi. Međutim, u generalnom plasmanu raspored na tabeli je nepromenjen od prvog kola, Petrović ima 551 krug, Provčin šest krugova manje, a Florić sa 537 krugova je treći. U muškoj konkurenciji u ovom kolu nastupio je 21 strelac.

Jedna od najmlađih takmičarki kod seniorki, juniorka Streljačke družine „Smederevo“, a ne SK „Heroj Srba – Bezbednost“, kako smo prošli put pogrešno napisali, Jelena Rajković, koja puca za ekipu Železare odnela je pobedu i u drugom kolu sa odličnih 179 krugova ispred veteranki i učesnica svih šest liga do sada Marije Aničić (Prijatelji NSGNM) koja je bila druga sa 169 krugova i Tatjane Đorđević(Zdravstveni centar „Sveti Luka“) koja je bila treća sa krugom manje od Aničićeve. Dobrim rezultatom u trećem kolu Aničićeva je sada preuzela vođstvo u generalnom plasmanu sa 504 kruga ispred Milene Kitić (Internacionalna policijska asocijacija (skraćeno IPA)) koja ima dva kruga manje, a na trećem mestu je i dalje Marina Vasić (Železara) koja ima 498 krugova, koja je u ovom kolu napravila malu prednost u odnosu na Vesnu Nešić (ZC „Sveti Luka“) sa kojom je delila treće mesto pre trećeg kola. U ženskoj konkurenciji u trećem kolu nastupilo je 16 takmičarki.

Što se ekipnih rezultata tiče prenosimo rezultate koji nisu još konačni, jer ekipe koje važe za favorite u ovom takmičenju „Kore-Mig“ i ženska ekipa Prijatelji NSGNM nisu bile kompletne u ovom kolu. Naime, takmičari prijavljeni u ekipi „Kore-Mig“ Radoslav Mirković i Ljiljana Adžić – Prijatelji NSGNM su na bolničkom lečenju, tako da će oni pucati naknadno ovo kolo. Zbog toga i nismo u mogućnosti da izvestimo o rezultatima u generalnom ekipnom plasmanu. Predstavljamo vam rezultate prve tri ekipe kod muškaraca i žena u trećem kolu koji su konačni.
Muška ekipa „Prijatelji NSGNM“ (Borivoje Provčin, Dragan Gačpar i Siniša Radanočević) imala je 503 kruga, e ekipa „Ekvilibrijum“ baš nema sreće sa izborom rezervnog strelca, pa su u ovom kolu najboljeg, Vladimira Perišića koji je ubio 170 krugova, stavili kao rezervu, a ostali članovi ekipe (Goran Nikolčević, Uroš Dimitrijević i Pavle Marković) sakupili su ukupno 502 kruga, krug manje od NSGNM, a krug u ekipnoj konkurenciji gde se ne odbija nijedno kolo za generalni plasman odnosno plasman se određuje na osnovu bodova je veoma važan. Ekipa Želvoza (Dragan Florić, Veljko Radosavljević i Vladan Ognjanović) je imala 496 krugova. U muškoj konkurenciji takmiči se šest ekipa.

U ženskoj konkurenciji ekipa ZC „Sveti Luka“ (Tanja Đorđević, Vesna Nešić i Danijela Cvetković) imala je 492 kruga, ekipa IPA (Milena Kitić, Snežana Milovanović, Jelena Kocić) 481, a ekipa Železare (Marina Vasić, Vinka Cvetković Vasić i Jelena Rajković) ukupno je imala, sa 476 krugova Kod žena se takmiči pet ekipa.

Četvrto kolo šeste Smederevske lige u streljaštvu, u organizaciji SD „Smederevo“ i SK „Heroj Srba – Bezbednost“ puca se u utorak 11. marta.