Završena Smederevska pesnička jesen


22. oktobar 2011. KULTURA – Izvor: Tanjug – Međunarodni pesnički festival “Smederevska pesnička jesen” je završen, ali će pesnici iz celog sveta ostati preko svojih knjiga i druženja u sećanju mnogobrojnih posetilaca, ali i Smederevaca sa hendikepom.

Pesnici su tokom ove jedinstvene manifestacije, pored Narodne biblioteke Smederevo, darivali svoje knjige i Udruženju paraplegičara u tom gradu.

Predsednik Udruženja paraplegičara Smedereva Predrag Nikolić podsetio je da su već nekoliko godina uključeni u program “Smederevske pesničke jeseni” i da pesnici dolaze i čitaju im svoje pesme.

“Svaki pesnik nam pokloni po neku svoju knjigu, a od Festivala smo dobili dva kompleta ovogodišnje produkcije za našu internu biblioteku koja ima više od 1.000 naslova”, rekao je Nikolić.

“Svake godine uspemo da sakupimo oko 100 knjiga od raznih izdavača“, kaže Nikolić i navodi da je u akciji tamošnjeg učeničkog parlamenta srednjih škola “Jedna knjiga za osobu sa invaliditetom” skupljeno više od 300 knjiga.

Nikolić je pozvao Smederevce, koji nisu članovi Udruženja, da dođu i da se druže s knjigom i sa članovima Udruženja paraplegičara Smederevo.

“Smederevska pesnička jesen” 42. po redu, zasvršena je u petak, a u ovogodišnjem programu učestvovalo je pedesetak autora iz 17 zemalja.