Zapalili se vagoni, vatra se bližila naftnom gasu


13. novembar 2016. HRONIKA – Izvor: Blic – U nedelju rano ujutro zapalili su se vagoni koji se nalaze na koloseku železničke stanice u neposrednoj blizini centra Smedereva, između Ulice Despota Đurđa i Tvrđave.

Vatra sa jednog ubrzo se proširila na ostale, a vatrogascima je najveća briga bila da se ne prenese na susedni kolosek na kome su bili vagoni za prevoz tečnog naftnog gasa.

– Vrlo brzo su tri vagona bila zahvaćena vatrom, morali smo prvo to da lokalizujemo i presečemo dalje širenje. Odmah smo obavestili ljude iz Železnice da pomere odatle vagone sa TNG-om kako bi se izbegla još veća nesreća – kaže jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u gašenju požara koji je mogao da ima i mnogo gore posledice.

Po rečima vatrogasaca, u napuštenim vagonima često krov nad glavom nalaze beskućnici, tako da je moguće da su oni zapalili vatru da se ogreju, a da se ona potom otela kontroli. Odmah po ugašenom požaru i čim se razdanilo, vatrogasci su pregledali zgarište, da vide da nije bilo žrtava među tim nevoljnim stanovnicima vagona ali, srećom, nisu nikoga pronašli.